Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΜΑ

  Να βλέπεις τα πράγματα με χιούμορ και κάποια δώση αισιοδοξίας, στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό εφικτό, στις δύσκολες μέρες που περνάμε.
 Η κρήση οικονομική για το κεφάλαιο και τους μεγαλοαφεντάδες. Για τον απλό τον κόσμο, ένα ακόμα κανάλι από τα πολλά που έχει περάσει. Για τους διανοούμενους κρήση πολιτηστική, ιδεών, αξιών και δε σημαζεύετε. Για τους ερευνητές, ακόμα μία πρόκληση για το πού θα πρέπει να ρίξουνε το βάρος τους, για τις νέες ανακαλύψεις. Και οι τύποι που μας κουμαντάρουνε, βολιδοσκοπούν τη κατάσταση, ψάχνοντας τους νέους τρόπους επιβολής της εξουσίας, συμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας εποχής.
 Δε το πείρατε ακόμα χαμπάρι;
Τα πάντα αλάζουνε, τα πάντα ρη.
Το χρηματοοικονομικό μοντέλο πεύτει, το νέο παλεύει με το παλιό, καινούριες ιδέες καταδιώκοντε από τα φαντάσματα του παρελθόντος, τις οικιοπούντε τα νέα φαντάσματα, οι σάιεντολόγοι και οι σύγχρονοι κομπογιανίτες, οι λάτρες των μηχανών και της "προόδου", η νέα εποχή είναι εδώ δίπλα μας και δε τη βλέπουμε, ο έξυπνος άνθρωπος ορθόνει το ανάστημα του, έπετε μεγάλη μάχη, δε θα γίνει μοναχά στους δρόμους και τα μεγάλα στρατηγεία. Η μεγαλλίτερη θα γίνει στα μυαλά!
Και πιός θα γλιτώσει τα μυαλά ποιού από της βόμβες της κουλτούρας, της συνείδησης, τις πολιτήστικες και της βίαιης αποδόμησης των σημερινών Status Quo;
Γιατί δεν ξέρω αν με ενοήσατε τι ενοώ, αλλά απ 'ότι ταπινά υποψιάζομαι κι εγώ ο κακομοίρης, πλησιάζουμε στη φάση που θα αλάξουνε τα πάντα. Κι όταν λέω τα πάντα, φέρνω και κάποια παραδείγματα για να γίνω περισσότερο κατανοητός και να υποψιαστούμε και λίγο:

1. Πολλά ερωτήματα μας εχούν τεθεί τελευταία σχετικά με τη βιοσημότητα του πλανίτη, οικολογικές υπερ-καμπάνιες οικονομικά δαπανηρές, μια τεράστια βοιομηχανία - οικονομία έχει στηθεί επάνω σε αυτό, κινήματα, εναλακτικές ενέργιες και τα τιάυτα...

2. Ο δυτικός άνθρωπος έχει γίνει "σοφότερος", κατανοόντας σιγά - σιγά τη μη ύπαρξη των θρυσκευτικών θεών και αναζητώντας περισσότερο από ποτέ την απλή γνώση, η οποία είναι και η πιο συνθετη στην ουσία, ψάχνοντας να βρει τη θέση του και το ρόλο του σ' αυτή τη ριμάδα τη φύση. Κάνει στην ουσία μεγάλο αγώνα να ξεμπερδέψει αυτό το κουβάρι που του έχουν κάνει το μυαλό.

3. Η αυτοκρατορία που ονομάζουνε U.S.A. βρίσκετε σε μεγάλη κρήση. Δεν είναι ο παραδοσιακός τύπος αυτοκρατορίας αν σκευτεί κανείς οτί οι περισσότεροι πολέμοι που έχει κερδίσει, είναι μέσα από οικονομικούς εκβιασμούς σε άλλα κράτη, μικρά και μεγάλα. Η αυτοκρατορία λοιπόν τώρα που το χρηματο-οικονομικό μοντέλο, συστηματοποίησης της λειτουργικότητας του κόσμου καταρέει, προφανός θα καταρεύσει κι αυτή.

4. Η ιστορία μας έχει διδάξει πως κάθε αυτοκρατορία πεύτει με πόλεμο. Τα όπλα τα οποία διατίθοντε σήμερα, είναι το λιγότερο φρικαλέα....

 Αυτά τα τέσσερα, πρώτα ερωτήματα για αρχή. Πιος ξέρει, μπορεί να είμαι και αρχιηλίθειος μα το σίγουρο είναι πως είμαι ανορθόγραφος και πως θέλω να συζητήσω κι εγώ κάποια πραγματάκια, μήπως και τα κατανοήσω καλλίτερα. Δεχόμαστε διανοητική καταιγίδα και δεν έχω φράγκα για ομπρέλα...
 Πρέπει να έπεσε λίγο βαρή το καλοσόρισμα ε; Θα ελαφρίνει και θα ξαναβαρίνει και έτσι θα γίνετε, για το αλατοπίπερο που λέμε.

 Αυτούς τους μικροπροβληματισμούς μέχρι στιγμής. Έπετε και συναίχεια...

1 σχόλιο: